منگنه کوب بادی، آشنایی با انواع و عملکرد آنها

منگنه زن چیست؟


این دستگاه از ابزارهای بسیار پرکاربرد نجاری است که برای محکم کردن و بستن دو قطعه استفاده می شود. از منگه کوب یا منگه زن برای وصل کردن دو قطعه چوبی به یک دیگر، روکش پارچه و چرم به چوب استفاده می کنند.

 

انواع دستگاه منگنه زن:


مگنه زن دستی
منگنه زن بادی
منگنه زن برقی


دستگاه منگنه زن دستی

1) منگنه زن دستی:


در این نوع مدل تمامی کارها با فیزیک بدنی انجام می شود. این نوع منگنه به خاطر قدرت تقریبا محدودی که یک فنر دارد، اصولا در موارد زیر(حداکثر با سوزن به طول 6 میلی متر) کاربرد دارد:

در مواقع پرس کار،روکش را ثابت نگه می دارد.
گوشه های قاب فارسی را ثابت نگه می دارد.
نصب پشت بند کابینت و رویه کوبی.

دستگاه منگنه زن بادی

2) منگنه زن بادی یا پنوماتیک:


این مدل دستگاه با فشار هوا کار میکند و منگنه کردن از طریق اهرمی که در زیر انگشت تعبیه شده است انجام می شود.

با در نظر گرفتن قدرت، منگنه کوب های بادی در میان منگنه زن های دیگر، قوی تراست. چون توانایی فرو کردن سوزن به طول بیش از 8 میلی متر در چوب نرم را دارا هست.

قدرت این نوع منگنه زن از هوای فشرده تامین می شود؛ درواقع هوا به وسیلۀ شیلنگ خاص (شلنگ تلفنی)، از کمپرسور به دستگاه منگنه زن انتقال می یابد. بست های مخصوصی در انتها و ابتدای شیلنگ موجود است که یکی از آن ها به کمپرسور و دیگری به انتهای دستگاه منگنه زن وصل می شود.

توانایی استفاده از منگنه های بلند، قابلیتی ایجاد کرده است که هنگام ساختن لوازمی که چسب نمی خورند( همچون پالت های چوبی، لمبه کوبی سقف، جعبه بسته بندی تجهیزات، دیوارکوبی های چوبی، پارکت کف و رویه کوبی مبل) که از آن ها استفاده شود.

دستگاه منگنه زن برقی

3) منگنه زن برقی:


این نوع دستگاه با استفاده از جریان الکتریسیته کار می کند.

این نوع منگنه زن از لحاظ قدرت شبیه نوع دستی است با این تفاوت که با برق کار می کند. از منگنه زن برقی برای اتصال قطعاتی که زیر کار هستند و هیچ دیدی ندارند استفاده می شود وهمچنین جهت جلوگیری از خارج شدن قطعات اتصال از محل خود، به کار می رود.

اجزاء اصلی دستگاه منگنه زن:


جای منگنه:
این قسمت که به آن خشاب نیز اطلاق می گردد، محل قرارگیری سوزن منگنه است و مثل کشو از قسمت پشت دستگاه خارج می شود.

 اهرم فشار دهنده:
این بخش همیشه توسط یک فنر، سوزن های منگنه را به سمت دهانه خروجی هدایت می کند،و این امکان را فراهم می کند که بعد از خارج شدن یک سوزن، یک سوزن دیگر جایگزین آنشود.

ضامن پیچ تنظیم:
با کمک این بخش می توانیم مقدار ضربه را تنظیم کنیم که سوزن منگنه با طول های مختلف در چوب کوبیده شود.

اهرم ضربه زن:
این بخش به سوزن منگنه ضربه زده و آن را در چوب فرو می کند. این بخش همیشه تحت فشار است. (این بخش در منگنه های بادی، تحت فشار هوای فشرده و در منگنه های دستی، تحت فشار فنر است)

 

تاریخ انتشار: 94/12/16

13277



rating
نام
ایمیل
نظر