استفاده از ابزار آلات بادی و دستگاه های بادی
در صنایع مختلف همچون صنایع چوب، مونتاژ و نصب قطعات ماشین آلات و اتومبیل، راه سازی، معادن، ذوب فلزات و ... در زمان های دور مرسوم بوده است. در زمان های دور تنها ابزار آلات بادی چندین شرکت خاص و تنها برای مصرف های خاص صنعتی به کشور وارد می شد، اما با افزایش تقاضا و گسترش مصارف عمومی، ابزار آلات بادی متنوع با برندها وکیفیت های متفاوت به بازار وارد شده اند. همچون کالاهای دیگر، شرکت های ارائه دهنده ابزار آلات بادی نیز بخش خدمات پس از فروش را دارا هستند.
برتری ابزارهای برقی، همیشه در دسترس بودن الکتریسیته در اکثر مکان ها و در مراحل مختلف کاری است. حال آنکه فراهم کردن هوای فشرده بعنوان یک نیروی محرک ابزارهای بادی، در بیشتر مواقع نیاز به محلی ثابت همچون کارگاه دارد.
اگر امکان فراهم کردن هوای فشرده در محل کار باشد، ابزارهای برقی دیگر توانایی رقابت با ابزارهای بادی را نخواهند داشت. دلایل زیادی برای برتر شمردن ابزارهای بادی وجود دارد. همچون:
· انرژی کمتری نیاز دارند.
· استهلاک وسایل بادی کم است.
· هزینه تعمیر و نگهداری کمتر است.
· نگهداری ابزار آلات بادی ساده تر است.
· ایمنی بالاتری دارد.
الگوی مصرف با توسعه صنعت و تمایل مصرف کننده ها جهت استفاده اقتصادی تر از انرژی در حال تغییر است و بخاطر ویژگی های ذکر شده، مصرف کننده ابزار آلات بادی روز به روز در حال افزایش است.
سیستم ابزار بادی با هوای فشرده ساختار زیر را دارد:
1- کمپرسور( دستگاه مولد هوای فشرده و ذخیره کننده آن):
دستگاه کمپرسور، تامین کننده هوای فشرده برای ابزار بادی است و دارای حجم و انواع مختلف است. نکته مهم در این دستگاه، حجم دستگاه است که برای داشتن حجمی مناسب از هوای فشرده، متناسب یا میزان مصرف، گنجایش مخزن متناسب باشد. زیرا کمپرسورهایی که با میزان ابزار بادی تطبیق نیستند، به موتور دستگاه فشار دائمی آورده و موجب استهلاک و اتلاف انرژی می شوند. رطوبتی که در هوا موجود است، معمولا هنگام ذخیره آن به مخزن وارد شده و باید به صورت دوره ای از طریق پیچ تخلیه (زیر مخزن کمپروسور ) تخلیه شود.
2- شیلنگ انتقال هوای فشرده:
بدلیل افت فشار و نشتی در زمان انتقال هوای فشرده، لوله ها و اتصالات و شیلنگ ها به توجه بیشتری نیاز دارند. برای به حداقل رساندن افت فشار، قطر و طول شیلنگ ها باید مناسب انتخاب شوند. در صورت کلی باید برای مصارف عمومی از شلنگ های کوتاه تر از 8متر استفاده کرد و برای فاصله های بیشتر، باید با لوله های فلزی لوله کشی انجام شود که اتصال فیما بین شیلنگ ها و لوله ها با قطعاتی به نام کوبلینگ و فیتینگ انجام شود.
3- واحد مراقب:
وجود این بخش در سیستم های بادی از الزامات است. این واحد اصولا دارای 3 بخش است.( واحد مراقبت 2 بخشی( فیلتر رطوبت گیر و فشار شکن) و یک بخشی هم وجود دارد که از واحد 2 بخشی جهت ماشین آلات و ابزار آلاتی که نیاز به روغن ندارند استفاده می شود.) اجزای واحد مراقبت شامل موارد زیر است:
1-3 فیلتر رطوبت هوا
رطوبت، دشمن ابزارآلات بادی است و هوایی که کمپرسور ارسال می کند همیشه رطوبت دارد. فیلتر رطوبت از انتقال هوا به همراه رطوبت به داخل ابزار بادی جلوگیری می کند . پس به همین دلیل همیشه باید مخزن فلیتر رطوبت را تخلیه کرد.
2-3 واحد فشار شکن
هوایی که در دستگاه کمپرسور فشرده می شود، قبل از ورود به ابزار بادی باید فشار مشخصی داشته باشد و تنظیم این امر بعهده فشار شکن است.
3-3 واحد روغن
وظیفه واحد روغن، تزریق روغن به داخل ابزار بادی است زیرا روغن بعنوان روان کنندۀ حرکت است که باعث کاهش خوردگی و کم شدن اصطکاک بین قطعات ابزار و ماشین آلات مکانیکی می شود. ابزار آلات بادی بدون روان کننده به زودی دچار فرسودگی و خرابی می شوند. روش روغن کاری به این صورت است: روغن در مخزن خاص ریخته شده و حرکت هوای فشرده در لوله بالای مخزن باعث حمل روغن به صورت دائمی به درون دستگاه می شود.
تاریخ انتشار: 94/12/1