نجاری با صفحات روکش دار MDF
نجاری با MDF این روزها یکی از پردرآمدترین مشاغل محسوب می شود. اما کسب و کار در این زمینه به تخصص نیاز دارد و هر کسی قادر نیست در این کار موفق شود. هر چند دوره های آموزشی نجاری با MDF هم در برخی از آموزشگاه ها برگزار می شود. اما مهمترین نکته ای که کارآموزها باید به آن دقت داشته باشند، تمرکز و دقت بر روی کار، خلاقیت و ایده پردازی در کار نجاری با MDFاست.
نجاری با MDF چه کاربردهایی دارد؟
نجاری با MDF برای ساخت محصولاتی از جمله مبلمان، کابینت، انواع باکس و کمد، قفسه و شلف، صندلی و نیمکت، سرویس خواب، میز و پیشخوان کاربرد دارد. برای ساخت این محصولات علاوه بر چوب MDF به وسایل و ابزارهای دیگری هم نیاز داریم که شامل اره، رنده سه کاره و رنده CNC، دستگاه پرس، سوراخ زن الیت، دریل، پیچ گوشتی، پیچ و مهره، چکش، آچار و ... است.
البته برای کار با MDF به صورت حرفه ای وسایل دیگری مثل عینک ایمنی، تیغه های اره دیسکی، مداد، مته دستی یا مته پرس، و سنباده هم باید در دسترس صنعت گر قرار بگیرد.
رعایت نکات ایمنی در نجاری با MDF
نجاری با MDF هم مثل سایر کارهای صنعتی باید با رعایت نکات ایمنی همراه باشد. در غیر اینصورت صدمات ناشی از آن جبران ناپذیر خواهد بود. برای مثال زمانی که با ابزارهای قدرتمندی همچون اره کار می کنید، گرد و تکه های ناشی از برش چوب در هوا معلق می شوند که ممکن است به چشم آسیب می رسانند. به همین دلیل استفاده از عینک های ایمنی در زمان نجاری با MDF ضرورت دارد.
زمان برش و یا جابه جا کردن چوب ها استفاده از دستکش هایی که از دست محافظت کنند، الزامی است. چرا که برش های ایجاد شده بر روی تخته های MDF ممکن است به پوست آسیب برساند. سایر موارد مربوط به رعایت نکات ایمنی در آموزش های نجاری با MDF به کارآموزان گفته می شود.
انتخاب ابزارهای کار در نجاری با MDF
همانطور که در بالا ذکر کردیم ابزارهای کار نجاری با MDF متعدد است. وسایلی که برای این کار انتخاب می شوند اغلب به صورت برقی و الکترونیکی هستند. این کار به منظور سرعت بخشیدن به روند کار است. برخی از وسایل سبک تر هم به صورت دستی برای کار نجاری با MDF استفاده می شوند. وسایل حرفه ای روند ساخت را برای شما آسانتر می کنند. اما یک نجار حرفه ای قادر است با وسایل کوچک، دستی و ساده هم محصولات باکیفیتی تولید کند.
تنها ابزاری که قابل دستکاری نیست، تخته های MDF است که باید از نوع مرغوب و باکیفیت تهیه شود. برای نجارهای مبتدی که قادر به ساخت محصولات حرفه ای نیستند، ام دی اف های ارزان قیمت و معمولی تر توصیه می شود. اما اگر قصد دارید حاصل کار شما یک کمد، قفسه، میز یا صندلی حرفه ای و بادوام باشد، بهتر است بهترین تخته MDF را تهیه کنید.
در مطالب بعدی به بررسی انواع تخته های MDF و بررسی کیفیت و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت.
تاریخ انتشار: 97/11/8